dissabte, 9 de juliol del 2011

Eixamplar la nostra autenticitat

Fa una estona, una persona coneguda em preguntava:
-- ¿Tens previst este estiu fer alguna cosa especial, nova...?
La qüestió era més llarga i, per motius de respecte, hem inclòs només la part aplicable a qualsevol de nosaltres. La resposta, amb claredat, ha sigut:
-- Sí. Treballar més l'excentricitat, l'autonomia i el deixar córrer més coses.

Al meu coneixement, el verb fer va més enllà del seu sentit material i, així, també podem passar al camp de la moral, del desenvolupament de la nostra persona i de l'esperit social i creatiu. ¿No som els qui creem el nostre present i, així (i amb humor positiu i somriures, millor), el nostre futur? ¿No és l'excentricitat una paraula sinònima de llibertat? ¿No és autonomia l'acte de governar nosaltres la nostra vida? ¿No és viure el present, i preparar el futur amb optimisme pacífic (somriure), una manera de deixar córrer el que ja considerem obsolet i, per tant, una porta oberta a la novetat i als canvis positius i en què nosaltres portem la batuta i actuem amb resposta, això és, amb calma i claredat?

¡Ah!, i resulta grat pensar que quan actuem amb autenticitat... desenvolupem més la generositat i la cooperació, entre d'altres valors, a més d'actuar atenent als nostres principis, la qual cosa ens crea benestar. Almenys així ho entenc ara.

Que passeu un bon estiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada